Η νέα έκδοση 12 του AdWords Editor με νέα εμφάνιση και καινούρια χαρακτηριστικά είναι εδώ, για αυτούς που διαχειρίζονται AdWords καμπάνιες και θέλουν να κάνουν μαζικές ενέργειες εξοικονομώντας χρόνο!

Για όσους δεν γνωρίζουν αυτή την καταπληκτική πλατφόρμα, πρόκειται για ένα πανίσχυρο εργαλείο της Google που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε γρήγορα αλλαγές σε όλους τους λογαριασμούς Google AdWords. Σας δίνει τη δυνατότητα μαζικών αλλαγών στα διαφημιστικά κείμενα, μετακίνησης και αντιγραφής στοιχείων, αλλαγής ρυθμίσεων, ενώ μπορείτε να εργάζεστε ακόμα και εκτός σύνδεσης και στη συνέχεια να συγχρονίζετε τις αλλαγές στους λογαριασμούς σας.

Μία νέα έκδοση του AdWords Editor, με ανανεωμένο σχεδιασμό, είναι πλέον διαθέσιμη για όλους τους διαφημιζόμενους.

Τα νέα χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

 1. Custom rules

Η ενότητα custom rules σας βοηθά να δημιουργήσετε καμπάνιες υψηλής απόδοσης ελέγχοντας σε ολόκληρο τον λογαριασμό αν έχουν εφαρμοστεί οι βέλτιστες πρακτικές, όπως τις ορίζει η Google.

Παραδείγματα custom rules (Εικ.1):

 • Επίπεδο καμπάνιας: Τουλάχιστον 4 συνδέσμους ιστοτόπου
 • Επίπεδο καμπάνιας: Επέκταση κλήσεων
 • Επίπεδο Ad group: 3 διαφημιστικά μηνύματα
 • Επίπεδο καμπάνιας: Conversion tracking

Εικ. 1. Custom rules

Όταν επιλέγουμε να εφαρμόσουμε αυτούς τους κανόνες, το AdWords Editor 12 θα μας ενημερώσει για το ποιες καμπάνιες ή ομάδες διαφημίσεων δεν ικανοποιούν αυτήν τη βέλτιστη πρακτική, πριν δημοσιεύσουμε αλλαγές. Για κάθε custom rule έχουμε την επιλογή να ορίσουμε αν θέλουμε να εμφανίζεται μία ειδοποίηση (εικ. 2) ή να εμποδίζεται η δημοσίευση (εικ. 3) σε περίπτωση παράληψης.

Ταυτόχρονα, εκτός από τα προκαθορισμένα custom rules, μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε και επιπλέον κανόνες, αλλά και να καταργήσουμε ήδη υπάρχοντες.

Εικ. 2. Ενεργοποίηση ειδοποίησης σε περίπτωση παράληψης του κανόνα

Εικ. 3. Ενεργοποίηση προστασίας δημοσίευσης σε περίπτωση παράλειψης του κανόνα

 1. Ταχύτερη λήψη λογαριασμών με τη νέα έκδοση του AdWords Editor 12

Η νέα έκδοση του AdWords Editor μεταφέρει ταχύτερα τα δεδομένα από και προς τους λογαριασμούς AdWords σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, μειώνοντας έτσι, ακόμα περισσότερο το χρόνο των αλλαγών σας..

 1. Νέα εμφάνιση

Θα παρατηρήσετε αλλαγές στην εμφάνιση της εφαρμογής, που σας προσφέρουν πιο ευχάριστη πλοήγηση, χωρίς αυτές να επηρεάζουν τον τρόπο διαχείρησης.

 1. Επιπλέον αλλαγές
 • Το AdWords Editor 12 σάς επιτρέπει πλέον να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε την στρατηγική προσφοράς “μεγιστοποίηση μετατροπών”.
 • Με το AdWords Editor 12 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι 20 φωτογραφίες και μέχρι 20 βίντεο στις Universal app campaigns σας, με τις οποίες μπορείτε να προωθείτε τις εφαρμογές σας.
 • Νέα προαιρετικά πεδία είναι διαθέσιμα για τις responsive διαφημίσεις σας (“4:1 logo”, “Price prefix”, “Promotion text”, και “Call to action text”).

Σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ακόμα, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή AdWords Editor στον παρακάτω σύνδεσμο: https://adwords.google.com/home/tools/adwords-editor/