Content Marketing

Όταν μιλάμε για content marketing, αναφερόμαστε σε κάθε είδους ψηφιακό περιεχόμενο που παράγεται και διατίθεται online, όπως μία σελίδα σε ένα website, μία καμπάνια σε κάποιο ψηφιακό κανάλι, ένα infographic σε ένα άρθρο, ένα case study που παρουσιάζεται σε ένα webinar, ένα e-book που προσφέρεται σε πελάτες, ένα newsletter που αποστέλλεται σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις πελατών, ένα video στο YouTube. Η επιχείρησή σας με κάθε μία μορφή από τις παραπάνω “μιλάει” στους πελάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του customer journey.

Το content marketing είναι μία διαδικασία βασισμένη σε στρατηγική, η οποία αποσκοπεί στην απόκτηση και διατήρηση πελατών. Η iNous Marketing Labs μελετά, σχεδιάζει, δημιουργεί, γράφει και προωθεί περιεχόμενο για εσάς.

Μεθοδολογία

1. Έρευνα

Το πρώτο βήμα είναι να γνωρίσουμε ποιοι είστε, ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεστε και ποιοι είναι οι ιδανικοί πελάτες για εσάς.

Αυτό απαιτεί ενδελεχή έρευνα, προκειμένου να μάθουμε ποιες πραγματικά είναι οι συνήθειες του κοινού σας, τι κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον του, πώς “μιλάει” σε αυτό το κοινό ο ανταγωνισμός, ποιο ήταν το είδος και η απήχηση του περιεχομένου σας έως τώρα, σε τι βαθμό το περιεχόμενο ανά μέσο υποστηρίζει τους στόχους σας, ποια κανάλια χρησιμοποιεί το κοινό σας, καθώς και άλλα χρήσιμα στοιχεία στη βάση των οποίων θα χαράξουμε μία στρατηγική “δημιουργίας και προώθησης περιεχομένου”.

Κανείς δεν γνωρίζει την επιχείρησή σας καλύτερα από εσάς, συνεπώς χρειαζόμαστε όλη την πείρα και τη γνώση σας για να εμπνευστούμε και να παράξουμε το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο!

2. Στρατηγική

Η δημιουργία της σωστής στρατηγικής περιεχομένου αποτελεί τον πυρήνα της αποστολής μας. Βασιζόμενοι στην έρευνα, χτίζουμε μία στρατηγική επικοινωνίας και περιεχομένου σύμφωνα με τις ανάγκες του κοινού σας και τους στόχους της επιχείρησής σας. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε το σωστό περιεχόμενο, στο κατάλληλο κοινό, την κατάλληλη στιγμή.

Ο ακριβής σχεδιασμός και η εκτέλεση της στρατηγικής είναι το κλειδί για τη δημιουργία μίας ουσιαστικής και μακροπρόθεσμης σχέσης με τους πελάτες σας.

3. Παραγωγή περιεχομένου

Βάσει στρατηγικής παράγουμε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Περιεχόμενο που εκπαιδεύει, διδάσκει, ενημερώνει, απαντά σε ερωτήματα, ψυχαγωγεί και κρατά το ενδιαφέρον των επισκεπτών σας ζωντανό. Οικοδομήστε σχέσεις μαζί τους, με περιεχόμενο μοναδικό που προσθέτει αξία στην επιχείρησή σας. Το ποιοτικό και χρήσιμο περιεχόμενο, αποδεικνύει την πείρα σας. Το περιεχόμενο είναι η ταυτότητα της επιχείρησής σας. Φροντίζουμε να αποδίδει αυτό που πραγματικά πρεσβεύετε.

Είδη περιεχομένου

 • Κείμενα για blogs
 • Hλεκτρονικά βιβλία (e-books)
 • Περιεχόμενο για Social Media
 • Διαφημίσεις (AdWords, social media, banner)
 • Newsletters & Email
 • Περιεχόμενο για website
 • White papers
 • Infographics
 • Παραγωγή video

4. Προώθηση περιεχομένου

Μόλις δημοσιεύσαμε το καταπληκτικό περιεχόμενο που δημιουργήσαμε για τη δική σας επιχείρηση και είναι μοναδικό! Αναμένουμε θρίαμβο!

Αυτό αρκεί; Πώς το κοινό σας θα φτάσει σε αυτό; Πού θα το βρει; Το διαδίκτυο ασφυκτιά από περιεχόμενο, πληροφορίες και απαντήσεις.

Το μέλημά μας είναι να κατευθύνουμε το περιεχόμενο μέσα από τα σωστά κανάλια στο καταλληλότερο κοινό. Η στρατηγική προώθησης του περιεχομένου εφαρμόζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο. Ας πάρουμε για παράδειγμα μία σελίδα στο website σας, από τη στιγμή που θα δημοσιευτεί μπορεί να αποτελέσει μία landing page μίας διαφήμισης του Google Ads (search ή display) ή των social media. Ταυτόχρονα θα μπορούσε να οδηγείται σε αυτήν ένας χρήστης από ένα link σε ένα newsletter ή από μία αναφορά σε ένα σχετικό άρθρο με την δραστηριότητά σας σε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό.

Συνεπώς, φροντίζουμε ένα υψηλής ποιότητας περιεχόμενο να πάρει την αξία που του αναλογεί φτάνοντας στο ιδανικότερο κοινό για εσάς μέσω των κατάλληλων διαδικτυακών καναλιών.

5. Μέτρηση και ανάλυση αποτελεσμάτων

Πώς θα μετρήσω αν το content marketing αποδίδει; Το ερώτημα στην πραγματικότητα είναι: Τι πρέπει να μετρήσω και και ποιος δείκτης απόδοσης είναι σημαντικός για τη δική μου επιχείρηση; Αυτό που έχει σημασία είναι η ευθυγράμμιση με τους στόχους της επιχείρησής σας. Ποια αποτελέσματα θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους σας; Για παράδειγμα πρέπει να απαντήσουμε:

 • Πόσα άτομα αλληλεπιδρούν ενεργά με το περιεχόμενό σας;
 • Ποιο περιεχόμενο σας μοιράζονται;
 • Πόσο συχνά κάποιος χρήστης μοιράζεται δικό σας περιεχόμενο;
 • Ποια κανάλια χρησιμοποιούν, πόσο συχνά και σε τι βάθος;
 • Ποιο περιεχόμενο συμμετέχει περισσότερο στις πωλήσεις σας και με τι ποσοστό;
 • Ποιο περιεχόμενο και από ποιο κανάλι φέρνει υποψήφιους πελάτες (leads);

Content Marketing, γιατί είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας

Στον σημερινό κόσμο, οι καταναλωτές είναι πλέον εκπαιδευμένοι να κάνουν τη δική τους έρευνα για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν, να αφιερώνουν χρόνο σε αυτό, να ενημερώνονται, να συλλέγουν πληροφορίες και τελικά να επιλέγουν μετά από αξιολόγηση και σύγκριση αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα προβαίνοντας σε αγορά. Εσείς δεν θα είστε ανάμεσα στους ανταγωνιστές σας;

Χωρίς αμφιβολία πρέπει να βρίσκεστε εκεί με συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια του customer journey δίνοντας απαντήσεις και πολύτιμες πληροφορίες που θα προσθέσουν αξία στην δική σας επιχείρηση και θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε.

Αποτελεί ευκαιρία για εσάς να μιλήσετε για την επιχείρησή σας, να πείτε την ιστορία της, να προβάλλετε τα δυνατά της σημεία και να χτίσετε εμπιστοσύνη με το κοινό σας με ουσιαστικό τρόπο.

Content Marketing και SEO

Φροντίστε για ποιοτικό και χρήσιμο περιεχόμενο το όποιο θα ανανεώνετε συχνά. Απαντήστε στα προβλήματα των υποψήφιων πελατών σας σε όλη τη διάρκεια του customer journey και εκείνοι με τη σειρά τους δεν θα σταματήσουν ποτέ μοιράζονται την εμπειρία τους και το περιεχόμενό σας, αποτελώντας την καλύτερη διαφήμιση για εσάς. Θα αναζητούν το περιεχόμενό σας και θα επιστρέφουν ξανά και ξανά. Συνεπώς μία σωστή online παρουσία αυξάνει το traffic στο website σας, σας καθιστά μία αξιόπιστη πηγή πληροφορίας στο διαδίκτυο, ενισχύει τα engagement metrics και αυτό αναμφισβήτητα βοηθάει την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα οργανικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης (seo search engine optimisation). Δημιουργήστε περιεχόμενο για τους επισκέπτες σας, όχι για τις μηχανές αναζήτησης, αυτές είναι αρκετά έξυπνες πια… καταλαβαίνουν αν το περιεχόμενό που έχετε παράξει είναι πολύτιμο για τους χρήστες και μόνο τότε σας επιβραβεύουν!